fbpx Skip to main content

Leter du etter en IT-konsulent i Oslo? Da er det mange alternativer på markedet. Her bør du sammenligne godt, og det er da flere faktorer du skal tenke over. Valget av IT-konsulent er viktig for din bedrift, da firmaet eller personen du knytter deg til skal installere og drifte essensielle tjenester.

I denne artikkelen skal vi presentere hva en IT-konsulent jobber med, hvor viktig strategisk IT-rådgivning er, og hvordan god IT-praksis sikrer driften din.

⬇ Artikkelen fortsetter under bildet.

IT-konsulent Oslo

Hva gjør en IT-konsulent?

IT-konsulenter jobber med et bredt spenn av oppgaver. Det vil være umulig å dekke alt dette i én enkelt artikkel. Allikevel kan vi generelt sett si at IT-konsulenter jobber med automatisering, tilpasning og forbedring av programvare, samt installering og vedlikehold av tilhørende utstyr.

Konsulentene blir gjerne satt til oppgaver som er utenfor kunnskapsområdet til de internt i bedriften. Når det gjelder IT, er ofte kravene til kompetanse høye. Dessuten kan feil bli meget kostbare. Angrep fra individer eller grupper på bedriftens data, kan koste millioner av kroner.

En IT-konsulent spiller dermed en veldig viktig rolle. Et tips for ditt valg av en konsulent, er å søke en person som har vært i bransjen lenge. Erfaringen sikrer at du får utført et nøyaktig og effektivt arbeid.

Strategisk IT-rådgivning – derfor er det viktig

Strategisk IT-rådgivning er viktig i dagens bedriftslandskap. Herunder kommer alt fra råd til innkjøp av programvare, til oppsett av servere. IT-rådgivning spenner bredt, både grunnet de mange tjenestene, og de forskjellige behovene som kundegrupper har.

En tømrerbedrift vil for eksempel ha helt andre krav til IT-systemer enn hva et markedsføringsbyrå vil ha. Det er dermed ingen standard som bare kan implementeres over hele fjøla. Strategisk IT-rådgivning er viktig for å tilpasse løsninger til din spesifikke situasjon.

I disse dager, der mye skal inn i skyen, dukker det fort opp mange løsninger og problemer. Da er det nyttig å ha en IT-konsulent som kan tilby strategisk rådgivning. Dette letter bedriftens implementering av nye prosesser og systemer.

IT drift og sikkerhet

Noen av de største problemene som oppstår innenfor teknologi, er naturligvis rettet mot IT-sikkerhet. Ransomvare, hacking, phishing, identitetstyveri, og så mye mer forekommer dessverre daglig. Angrep på sikkerheten kan koste en bedrift flere millioner kroner.

Derfor er det viktig å ha gode IT-rutiner i bunnen. Dette strekker seg selvfølgelig lengre enn et typisk antivirusprogram. En dyktig IT-konsulent vil anskaffe sikre maskiner og programvare. Skytjenester, kommunikasjonslinjer og servere vil også sikres.

Videre bør en IT-strategi legges for de ansatte, for hvordan de bruker utstyret og programmene. Visste du at mange fortsatt går i fella gjennom e-post? En god IT-konsulent kan redusere risikoen for at angrep lykkes gjennom e-post. Brannmurer, backup, oppdateringer og kontinuerlig support befester videre IT-sikkerheten i driften.

Er vi din IT-konsulent i Oslo?

Vi håper denne gjennomgangen hjelper deg i søken etter IT-konsulent i Oslo. Jensen IT-Consulting leverer selv alle de ovennevnte tjenestene. Vi tar gjerne en prat med deg for å se om vi kan bli en god match.

Ta kontakt for å se om vi skal bli din IT-konsulent i Oslo! Ring Jan Jensen +47 91882483 eller fyll ut skjema under.